miércoles, 11 de abril de 2012

A13


1. Cerca a Google Acadèmic

Cerca informació sobre un tema concret relacionat amb la temàtica general del teu bloc (pot ser sobre el mateix tema de l’activitat A13), i fes un informe indicant:

a)Equació de cerca realitzada 

viajes AND rincones

b)Copia els 10 primers resultats de la cerca (títol i url)

1.Comparte tus viajes | aprendi.com
Sponsored By http://www.aprendi.com/
2.Vuelos de Avion Baratos
Sponsored By http://vuelos-baratos.cheapoair.com/
3.Vuelos Baratos | TripMama.com
Sponsored By http://www.tripmama.com/VuelosBaratos/
4.Agencia viajes Rincones de Europa en Sant Boi del Llobregat
www.agencia-viajes-barcelona.com
5.Viajes baratos 2x1, chollos viajes, ofertas última hora y casas ...
rinconesdelmundo.com
6.Viajes exóticos, Viajes a medida, Viajes alternativos
viajesexoticos.rinconesdelmundo.com
7.Viajar a los RiNcOnEs PeRdIdOs
www.rinconesperdidos.com
8.TRINIDAD DE CUBA, RINCONES DE ANTAÑO - MUCHOVIAJE.COM - YouTube
www.youtube.com/watch?v=-BKU5-yEg54
9.VIAJES BARATOS, CHOLLOS VIAJES Y OFERTAS DE ULTIMA HORA ...
baratos.muchoviaje.com
10.viajes, vuelos y vacaciones
rinconesfueradeserie.com

c)Tria un document obtinguts com a resposta, copiant l’inici (títol i primeres línies de text) i la url. Justifica la teva elecció.

Rincones del mundo
http://viajesexoticos.rinconesdelmundo.com/

Tour operador creado en 1980 y especializado en grandes viajes, con dilatada experiencia en viajes de aventura y destinos poco convencionales.

He triat aquesta web perquè et permet fer una recerca del tipus de viatge que vols realitzar. També incorpora una sèrie d’enllaços cap a diferents pàgines web que et poden ajudar a crear el teu viatge idoni. Podràs conèixer els itineraris més recomanats per a cada zona, llegir articles sobre temes variats i aprendre dels consells d'uns altres


d) Valora els resultats obtinguts i compara Google Acadèmic amb el cercador general de Google

Apart de trobar molt menys resultats, la cerca no ha estat gens fàcil. Excepte un parell de pàgines web, la resta de resultats no eren els que esperava. La majoria eren pàgines molt generalistes i poc especialitzades. Els resultats obtinguts amb el cercador general de Google han estat més satisfactoris i més orientats cap als meus objectius.


2. Creació d’una alerta amb Google Alertes


Crea una alerta a Google sobre un tema concret relacionat amb la temàtica general del teu bloc http://www.google.com/alerts?hl=es  i fes un informe indicant

a) Configuració de l’alerta, indicant: consulta, tipus de resultats, freqüència, i quantitat.

Consulta: Lugares únicos en viajes
Tipus de  resultat: Tots
Freqüència: Un cop a la setmana
Quantitat: Només els millors resultats


b)Tria dos dels documents obtinguts com a resposta i copia l’inici (títol i primeres línies) i la url. Justifica la teva elecció.

Viajes: Capadocia


Esta zona, ubicada en medio de Turquía, es un extraño mundo de roca. Curiosas figuras de piedra esculpidas por el viento, iglesias y hasta ciudades subterráneas son parte de los atractivos por explorar. Un lugar donde un paseo en globo es algo imperdible.

Guias Viajar

CONSEJOS útiles para planificar tus VIAJES

He triat la primera el primer enllaç perquè és una mostra del tipus d’informació que aporta aquesta web. Informació d’àmbit general però alhora també t’informa dels petits indrets de tota ciutat.
El segon enllaç ens explica allò que no ens hem de perdre de la ciutat que visitem. Temes útils, què visitar, excursions recomanades, etc. També és interessant l’apartat de consells, aquí rebràs informació que t’ajudarà en el teu dia a dia de viatge.

d) Explica tot el procés (si has modificat l’alerta o no a partir dels primers resultats, quantes alertes i quants documents has rebut, etc), valora els resultats obtinguts i el servei d’Alerta de Google a partir d’aquesta experiència

He hagut de canviar diversos cops de tipus de consulta. En un primer moment els resultats no tenien cap relació amb la meva cerca. Apart d’obtenir resultats indesitjats també eren escassos. Després de variar les meves cerques ja vaig obtenir els resultats que s’apropaven al que buscava.


Enric Ivern

No hay comentarios:

Publicar un comentario