viernes, 27 de abril de 2012

A18


Catàlegs de Biblioteques

1. Localitza al catàleg de la Biblioteca de la URL un document (llibre, revista o audiovisual), relacionat amb la temàtica del teu bloc i demana’l en préstec.

2. Publica al bloc un petit informe indicant:

- referència bàsica del document (títol, autor, data publicació, enllaç al catàleg)

   ·títol: Tus mejores fotografías de viajes
   ·autor: Michael Busselle
   ·data de publicació: Barcelona :Index Book [1998]

- explica el procés de cerca seguit per localitzar-lo (per exemple, si has utilitzat la cerca per matèries o per paraula clau, número de documents trobats, justificació de la selecció d’aquest...)

La temàtica del nostre blog tracta de viatges, per tant el document de cerca havia d'estar relacionat amb els viatges.
El primer que he fet ha estat anar al meu compte de la biblioteca, des d'alla he introduit la paraula clau : " viatges sud espanya ". I no ha sortit cap resultat que m'ha acabat de fer el pes, aleshores el que he fet ha estat anar a cerca avançada, des d'aqui he pogut triar més acuradament el tipus de material que buscava, l'idioma, l'any i l'ordre en que volia que sortis la cerca. Tot seguit m'han aparegut 17 documents, i aquest és el que m'ha cridat més l'atenció.

- pots afegir (opcional): imatge del document (per exemple, portada) i imatge de captura de pantalla de la cerca


- valora l’ús del catàleg de la Biblioteca de la URL i del préstec: punts forts i febles.


Un cop acabada la cerca del document puc valorar aquest catàleg. És molt senzill i pràctic d'utilitzar, força intuitiu també. Com a punts forts podria dir que es valora molt que des de qualssevol biblioteca URL et puguin portar els llibres o qualssevol document audiovisual a la biblioteca que tu necessitis, en el nostre cas a la facultat de Comunicació Blanquerna. I com a punt feble diria que el plaç de durada del préstec podria ser de més dies.

3. Porta el document seleccionat el dia 2 de maig a classe i fes una breu explicació (1 minut) sobre l’activitat



Júlia Ribó

No hay comentarios:

Publicar un comentario