martes, 20 de marzo de 2012

A6


1. Fer un resum de les idees principals tractades a l’article.

- He escollit el següent text: Cuadra Colmenares, Elena de la (2002). “Documentación en Cuéntame”. Cuadernos de documentación multimedia, n. 12.

Una de les idees principals que tracta l'article és de la quantitat de documentació que es requereix cercar per construir el documental i d'on es busca. Des del fons d'imatges de TVE fins a documents gravats d'Europa. També tracta sobre com es construeixen els episodis de la sèrie Cuéntame i quins mètodes usen per buscar arxius i informació de l'època.

2. Fer una valoració personal. A partir de la lectura de l’article i del material vist a classe: quina és la teva opinió sobre el paper de la documentació en la comunicació, i en concret, en el cas analitzat a l’article (publicitat; periodisme; cinema i televisió).

- La documentació en la comunicació és vital. En el cas d'aquest article encara més ja que es representa una època passada i s'ha d'estar ben informat per reproduir els fets tal i com van ocórrer. Però no es tracta d'informar-se i ja està. És molt important cercar a través de diverses fonts, sobretot fiables, i contrastar els arxius per a assegurar-se'n de que són correctes, objectius i defineixen la realitat tal i com va ser.

Podríem afirmar que el que fan els documentalistes amb aquest article és periodisme d'investigació. Una de les premisses més destacades del periodisme és l'objectivitat. Per això m'agradaria posar-hi èmfasi al fet de informar-se bé del que es vol parlar, per no dir barbaritats i que els textos, articles o episodis, siguin coherents.

Jordi Angrill


No hay comentarios:

Publicar un comentario